BASINDA BİZ
Türk Birleşik Devletleri Kurulmalı
Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Halit Kanak sözde soykırım için çarpıcı açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda, ‘süratli bir şekilde "TÜRK BİRLEŞİK DEVLETLERİ" kurulmalı’ ifa
25.4.2021
ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için soykırım ifadesi kullanması sonrası Türkiye’den peş peşe açıklamalar geldi. Ermenistan yönetiminin yalakalık yaptığı ABD’nin skandal açıklamalarına Türkiye ve Azerbaycan hemen tepki gösterdi.

Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nden sözde soykırımla ilgili açıklamalar yaparak, ‘Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, onların akıllarınca verilen talimatları dinlemez, kendi başına buyruk hareket eder, dünya coğrafyasında mazlûm ve mağdurlara kol kanat gerer, diğer emperyalist ülkeler gibi onları sömürme, kaynaklarını çalma yerine hâmiliğine soyunursan soykırımcıda yaparlar seni diktatörde’ ifadelerine yer verdi.

Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği bu konun arkasında ‘Barış Pınarı Harekatı’nın olduğunu vurguladı. Ayrıca açıklamalarda ‘süratli bir şekilde "TÜRK BİRLEŞİK DEVLETLERİ" kurulmalı’ ifadeleri yer aldı.

Kaynak:
yeniakit